mercredi 27 février 2008

Fint ministerbesøk

Beklager laber aktivitet på bloggen i det siste ! Men vi har vært bortreist (fysisk altså) i mange dager.

I går kveld hadde vi fin-fint besøk her i Mali. Erik Solheim begynte sitt to-dagers besøk i Mali. Han var her mye som miljøvernminister, men også som utviklingsminister. Masse prominente gjester fra Mali, ambassadører fra forskjellige land, og alle nordmenn i byen var invitert til coctail-mottakelse, noe vi ikke er så vel bevandret i. Solheim hadde en hilsen til alle, der han fikk flettet inn noe av den kunnskapen han allerede hadde fått med seg gjennom de han hadde hilst på så langt, bl.a. at misjonene har bidratt med bibeloversettelse.

I hilsenen vektla han det gode forholdet som finns mellom Mali og nordmenn på grasrot-planet gjennom utviklingsorg. og misjoner, og at Norge ønsket mer kontakt på regjeringsnivå, at Mali er et land Norge vil satse mer på. På tross av mange viktige gjester så tok han seg god tid til å snakke med oss nordmenn som var der.

I morgen går kursen mot Timbuktu og Mopti, der han skal se på flere utviklings-prosjekter. Vi hilser ham velkommen tilbake!


Mange av misjonærene gjorde sitt for at han skulle få et lite innblikk i hva vi driver med. Anita, som jobber i Normisjon sitt prosjekt i Tambaga, fikk sagt mye på veldig kort tid om hvor viktig det er å jobbe mot omskjæring, på regjeringsnivå. Hun visste nemlig at presidentfruen er jormor og opptatt av dette. Og Hans Thore fikk sagt noen ord om nedskjæringer normisjon må gøre p.g.a. lavere bevilgninger til bitansdnemda.

Nå har jeg akkurat sett innslag på TV-nyhetene om "visite du ministre de la Norvège".

Oddrun

1 commentaire:

Anonyme a dit…

Hei

Kjempefin reportasje fra besøket.
Vh Aslak