vendredi 11 avril 2008

Prosjektkomité

Hele forrige uke var jeg på farten. Denne gangen var det prosjekt-komité som stod på dagsordenen, denne gangen i Oussoubidiagnia. Så langt så har vi i MPN to bistandsprosjekter, et i Tambaga og et i Oussoubidiagnia, og så håper vi at vi får igang det kvinnerettede prosjektet her i Ntomikorobougou etter nyttår. Denne prosjekt-komitéen ble opprettet for snart to år siden, for å være et sted der representanter fra de ulike prosjektene, og repr. fra AU (misjonens arbeidsutvalg og direktørens rådgivende organ) møtes. Jeg har vært AUs repr. og leder av komitéen til nå. Denne gangen var alle de ansatte i prosjektene med for å bli kjent med prosjektet i Oussoubidiagnia, på samme måte som alle var i Tambaga ifjor, for at alle skulle se de andre sitt arbeid, for å utveksle erfaringer med hverandre, og diskutere felles utfordringer og problemer.


Vi brukte den ene dagen på å besøke Touba, et av de stedene prosjektet har mange aktviteter. Dette er virkelig et avsidesliggende sted. Bare spør noen av malierne som den siste tiden har vært i Oussoubidiagnia! De er fullstendig overrasket over den dårlige veien. Og det er folk som har vokst opp i bushen i øst-Mali!Og Touba er enda 1 ½ time på dårlig vei inn i bushen.Prosjektet har hjulpet med å få igang en sykestue her, de driver alfabetisering og helseinformasjon, og en av de viktige aktivitetene i dette prosjektet er å få folk til å dyrke næringsrike grønnsaker og planter for å forbedre folks helse.
Her er fra en hage i Oussoubidiagnia landsby, der mange kvinner har sin lille flekk de dyrker på.

veldig interessant å få bedre innblikk i dette prosjektet. Den neste dagen brukte vi til å diskutere felles utfordringer.
Etterpå tok jeg turen via Bafoulabe og til Tambaga, der jeg møtte resten av familien til ei frihelg på tur til "sjøen". Mer om det senere.

Oddrun

2 commentaires:

Sveinung a dit…

bonjor mess amiis! Mersi.
Så kjekt å høre fra dere på bloggen! Jeg leser den jevnlig og storkoser meg med å følge med.
I Trondheim har vi det stort sett bære lækkert, med sol og vårstemning..
..akkurat sol hørtes vel kanskje ikke så fristende ut..

Håper det er bra med dere. la pe e la mor!
Tonn frer au norvesj

Anonyme a dit…

Hei paa frère au Norvège!
Takk for hilsen.
Lurte paa om det var "la paix et le mort" du onsket oss, men skjonte at det maatte vaere "la paix et l'amour"
Oddrun