lundi 31 mars 2008

Kvinnekonferanse


I helga var jeg på kvinnekonferanse i Tambaga. Der var det sangglede og rytmer når damene satte i gang! Over 60 kvinner, og kanskje 2/3 deler av dem hadde en liten unge med. Fra Bamako, Oussoubidiagna, Bafoulabe og Tambaga og omkringliggende landsbyer var vi samlet i tre dager.
Det er ikke så ofte jeg har hatt muligheten til å være med på disse konferansene, men siden veien ikke var så lang, så bestemte vi oss for å få med en bra delegasjon fra Bamako, og Lloyd og jeg fyllte opp hver vår bil og dro av gårde. Det ble representanter fra alle de tre menighetene EELOM har her i byen. Artig er det å sitte og prate i pausene og om kveldene og se på ”leirlivet”. Kvinnene nyter å ha fri og slippe å koke mat i tre hele dager! Og da gjør de heller ikke mer enn nødvendig! Det er de som arrangerer som skal gjøre alt. Og skravla går livlig, og ungene leker eller skriker eller henger ved puppen. Det er fort gjort å legge ungen til puppen, for flere liker å sitte med bar overkropp når de slapper av. Det er helt naturlig for dem, spesielt de som kommer fra bushen. Og det må være deilig i varmen! Jeg og Inger Lise fant ut at det hadde vel vært litt mer oppsiktsvekkende hvis vi med våre kvite, lysende pupper skulle sittet slik. Så det er kanskje ikke en vane og ta med seg til kvinnestevner i Norge.
Vi hadde med oss Hawa Thessonké som taler, hun er ny president i AMAFEP; en felles organisasjon for maliske kristne kvinner. Hun var engasjert, og har en utstråling nå hun taler. En utfordring i en slik sammenheng er at det er et stort sprik i hvor mye kvinnene kan, noen har vært kristne hele sitt liv, og noen er helt nye kristne, og noen få har ikke tatt noe standpunkt enda. Men jeg tror hun fikk sagt noe til alle parter.
Ei flott helg, og en flott opplevelse å ha med seg!

Oddrun

2 commentaires:

Anonyme a dit…

Tres bien! Veldig trivelig å høre, og så mange dere var! Gud velsigne dere i innspurten! Astrid

Anonyme a dit…

Kjære Bendik, Isak, Oddrun og Kai Even.

Det er laurdag og heile familien er på colorline stadion for å sjå ÅFK møte BRANN. Bortsett frå meg og Sondre. Sondre har spilt fotball sjølv i dag og synest det er greitt å vere heime å slappe av. Håkon er på leir. Eg jobber med eit prosjekt i anledning jobb. Håper alt er bra og kjekt å lese om dei siste opplevingar og besøk av Oda, Kirst og Aslak. Traff Kirst og Aslak på moa og dei har hatt ein fin tur og kome velberga heim :). Ha det fint inntil videre. Klem frå tante Elisabeth