samedi 9 juin 2007

For mange fridager?

Det diskuteres av og til i Norge om vi har for mange fridager, spesielt på våren. Men bedre er det ikke i Mali.
I går skulle Amadou Tomani Toré (ATT) insettes som Malis president for nye fem år. Han ble gjenvalgt med stort flertall i slutten av april. Dagen før mente de fleste at det kom til å være fridag den dagen, men i løpet av kvelden ble det klart via TV og radio at det ikke ble fridag likevel. På kontoret til misjonen kom noen slukøret på jobb, det ble jo ikke fridag. Og noen dager før valget fikk vi plutselig vite at ”imorgen” skulle alle arbeidere få fri for å kunne gå å hente valgkortene sine. Flere lignende tifeller har det vært. Da er det ikke så lett å planlegge arbeidsuka for den som er arbeidsgiver!
I tillegg så har vi de muslimske festdagene; Ramadan-festen (etter fastemåneden), sauefesten, Mohameds fødselsdag og Mohameds navnedag, som en heller ikke vet når blir inntil like før, fordi de er avhengig av månefasene. Så det gjelder å følge med på radio og TV og ute blant folk!!
Fordelen i Norge er at det i hvert fall går an å planlegge arbeidet rundt fridagene slik at en kan være mest mulig effektiv.

Oddrun

Aucun commentaire: