mercredi 11 juin 2008

avskjedsfest

Søndag ettermiddag hadde vi og Inger Lise og Lloyd Osestad stor fest i gata utenfor kirka. Masse folk fra kirka her, noe fra Sikoroni og Falayan Plaque menigheter, noen samarbeidspartnere, de nærmeste av naboer og venner. En salig blanding av kristne og muslimer.
Vi hadde snakket med de i kirka om de kunne hjelpe oss å arrangere en fest, og det gjorde de til gangs.De startet med leker for barn midt på dagen lørdag, fortsatte med fotballkamp mellom kirka og nabo-ungdommene, og da måtte vi stikke av fordi det var samtidig avslutningsfest for skole og barnehage et annet sted, der elevene skulle presentere ting de har jobbet med. Så var jeg tilbake på kvelden til lovsangskveld, men de kom seint igang som vanlig, og da benyttet jeg tiden til å skrelle poteter sammen med damene. 100 kg poteter som skulle bli pommes frites.På søndag stekte de frites i mange timer! De jobba hardt damene i helga, mat til 200 stk er ingen spøk2 sauer ble slaktet etter gudstjenesten på søndag for å bli kjøtt til festen. kirkepresidenten fikk æren av å slakte sauene. Det er ingen veldig human måte de slakter på. Ellers så var det ungdommene som tok den hardeste jobben med planlegging og sjauing og rydding. Veldig kjekk arbeidsfordeling for oss og Osestad, vi punga ut, og kirka gjorde jobben. Festen bestod mye av sang og musikk og hilsener. Allikevel var det satt av liten tid til hilsner fra de som ikke var satt opp på forhånd, og det var litt dumt, det var flere som veldig gjerne skulle ha sagt noe. Men vi styrte ikke programmet, og det er ikke så lett å reflektere over alt underveis.
Litt spesielt en slik dag. Litt trist og rart å forlate folk etter mer enn 8 år i bydelen, og snart 10 år i Mali. Det er ikke bare å ta en helgetur for å hilse på folk. Men det er misjonærlivets last, avskjeder meg her, og avskjeder meg der. Men vi ser jo samtidig veldig frem til å komme til Norge, og til å roe oss der, forhåpentligvis?

Oddrun

1 commentaire:

Jon Ivar a dit…

Lykke til med siste rest av pakking og avskjeder. Ønsker dere en god siste-uke i Mali! Vi kommer til å savne dere. Håper våre veier krysses en gang, kanskje det blir en omgang Settlers også da :-)
Irene og Jon Ivar