mardi 25 septembre 2007

Long time, no news

Av og til løper tiden av gårde her også, selv om jeg generelt synes livet er mindre heseblesende her enn i Norge.
I helga var jeg på kvinneretreat for engelsktalende kvinner, dvs at de fleste var misjonærer. Det var god forkynnelse, god lovsang og godt sosialt fellesskap. Det var et team fra ei kirke i USA som var her. Det kan jo innimellom være litt ”vel amerikansk”, f.eks. enkelte uttrykk som vi ikke helt forstår, og dpøker som vi ikke klarer å le av, men bare ser på hverandre, og andre små ting som blir litt komiske, men slik er vi forskjellige. Vi var faktisk 14 norske kvinner, og en del andre nasjonaliteter, for å gi litt balanse til alle dem som er ”from over there”.
Forrige lørdag var jeg og noen av kvinnene fra kirka i bryllup i ei nabo-kirke, ho som gifta seg hadde bodd her i bydelen. Det var stor fest, her som hjemme, og utrolig masse flott pyntede kvinner. I kirka var det en stor kontigent menn, men bryllup her i Mali betyr elles fest for kvinnene. Mennene er med hos borgermesteren og kirke eller moské, men holder seg i bakgrunnen ellers.


Her er flotte, pyntede kvinner fra tidligere sammenhenger.

De mørke maliske kvinnene er jo flotte samme hvilke farger de kler seg i. Det prøver jeg å si til en del av dem, men mange ødelegger huden sin med å smøre seg inn i kremer som lysner huden.

Skifte mellom regn og vind og stekende sol, og overgangen fra klimaet i Norge, har nok gjort sitt til at begge guttene nå går på antibiotika, en for bronkitt og en for øre- og halsbetennelse. Det er forkjølelsestid her som hjemme, og mye sykdom for tiden. Men de er godt på bedringens vei.
Oddrun

Aucun commentaire: