lundi 10 septembre 2007

"Operasjon Jeriko" ferdig


Det ble to kvelder med evangeliseringsmøter her i bydelen. Kirken støttet opp, en opplevde at organiseringen var heller dårlig. Det var avslutning i en av de evangeliske kirkene søndag ettermiddag. Operatørene har fått tilbakemelding på ca 300 som har tatt i mot Jésus tilsammen, der evangeliseringskampanjen har foregått. Av disse en mengde barn. Jeg liker lite å være negativ i en slik sammenheng, men med nesten 10 år i ett muslimsk land har jeg mange spørsmål til tallene etter evangeliske aksjoner. Det er ikke vanskelig å få barn til tro på Jésus. Men å si at de har blitt kristne er dessverre vel drøyt. Ingen barn i fra muslimske familier blir kristne slik. Det er mye mer ekte å si at de har fått høre evangeliet, no må vi be om at dette fester seg til de en dag kan velge selvstendig og stå i mot presset fra familie og venner.

Vi har operert med store dåpstall i Mali. Mange lar seg døpe av andre grunner en at de bekjenner Jésus i hjertet. Andre har gode forsetter. Tror ikke jeg overdriver om jeg sier at over halvparten faller fra. Derfor er ikke jeg blant de som roper så høyt halleluja over store tall. La oss se om noen år. Det som virkelig er positivt er at menigheter er plantet og at de utvikler seg sakte, men sikkert. At hundre blir døpt er ikke nødvendigvis det sterkeste tegnet på en kirke i vekst. Når vi fokuserer på menigheten Gud har plantet her i N’tomikorobougou ser vi en menighet som har vokst relativt raskt i malisk sammenheng. Det er ikke så mange muslimer som har omvendt seg til Jésus, noen er det, de fleste er kristne som har valgt å bli i denne menigheten.Det er ikke så mange muslimer som blir kristne i Bamako, dessverre. Vil menigheten vare? Ved Guds nåde vil den det, men vi er spent på utviklingen de neste 10 årene.

Kai-Even

1 commentaire:

Laurent & Oddbjørg Deriaz a dit…

Hei, vi har desverre mistet mailadressen deres. Kunne dere sende oss et lite ord paa nytt? mvh Oddbjorg og Laurent Deriaz