jeudi 6 septembre 2007

Skolestart


I går, 4 september, var det atter en milepel i familien Bjørdal. Bendik har lenge no gledet seg til å begynne på skolen. Det var en stolt gutt, i nye sko, som i lag med Pappa dro til første skoledag. Ca 5 min. å kjøre fra huset vårt i N'tomikorobougou. Vi var en time for tidlig ute, så vi tok en kjøretur og kjøpte en is. Ordentlig is i kjeks er noe helt nytt i Bamako. Det ble en lang avstikker, ca 35 min. men begge to var skjønt enig i at det var verdt turen. Bendik var spent på om noen fra barnehagen ville dukke opp i klassen hans, og det gjorde det. Om ettermiddagen hadde vi kakefest her for å gjøre stas på gutten. Det virker som om Bendik trives etter bare to dager. I alle fall gir han utrykk for det. Det er ingen spøk å begynne på fransk skole, men Bendik sier han forstår det som blir sagt og kan selv formulere seg sånn passe. Alt blir vel bedre etter hvert. Bendik prøver å følge noe som heter "Globalskolen" via internett. Det er to lærere i Norge som følger opp barn utenfor Norges grenser. Helt tilfeldig ser vi at læreren som følger Bendik er lærer på Lerstad og bur på Emblem. (Kai-Even er derfra) Bendik er avhengig av noen som hjelper han her med dette. Vi har valgt å ikke gjøre dette selv som foreldre, så i påvente av av fast hjelper er det direktør Berit som har den jobben ett par ganger i uka.
Isak har begynt i barnehagen igjen. Samme plass som i fjor, men ett alderstrinn høyere. Han var veldig betutta da mamma leverte han der. Men da han ble hentet på ettermiddagen smilte han. Det og ser ut som det går bra. Takk til Gud for Bendik og Isak. Jammen er det mye liv og røre, spesielt når gjengen i gata skal leke på verandaen. Det kan gå rimelig hardt for seg. Jeg nevner det bare, kampsport er populært her nede. Så om noen synes at guttene våre er vel hardføre i leken hjemme i Norge, så vet dere årsaken.
Akkurar no har vi en evangeliseringsaksjon over 4 dager i bydelen. Dette skjer i samarbeid med Campus pour Christ, som har valgt ut noen bydeler for dette + noen landsbyer og andre tettsteder i Mali. Kirken er selvstendig med på dette. Oddrun og jeg henger bare med. I kveld har jeg ungene og Oddrun er ute.

Kai-Even

Aucun commentaire: