mercredi 28 mai 2008

Nostalgi.


Jeg har vært på min siste jakttur. Det var litt rart hver gang vi forlot et område vi har jaktet mye i. Vil jeg noen gang komme tilbake til disse stedene. Det er vel heller tvilsomt. Om ikke det ble villsvin denne gangen heller, så ble det mye fugl. Ryper og perlehøner. Det var litt for varmt, men lysten på villsvin gjorde at vi også denne gangen tok oss helt ut.

Ene natta ble vi liggende under en stein, regntiden har så vidt begynt. Når vi har trasket rundt i 40 grader en hel dag er det usigelig godt å komme til innsjøen der vi kan ta et bad, pusse tenner, lage mat og til slutt sovne inn ved bålet.


Denne gangen var og Jan Sanden med.Han arbeider i Oussoubidjanja i sammen med Kona Elisabeth. De har to jenter. Elisabeth er for tiden i norge for å føde nr.3. Ellers såvil nok både Jeg og "Jegermester" Hølje savne disse turene våre. Han blir her enno noen år. Han og kona Anita + lille Matias arbeider med kirke og bistand i Tambaga. Flere hundre Malinkeer er no døpt i området. De har også bygd opp sykestuer. Småbarnsdødligheten har gått betraktlig ned etter att de kom dit. Hølje er en driftig kar som har i samarbeid med lokale myndigheter fornyet 100 vis av brønner slik at befolkningen i en mengde landsbyer no har rent vatn. Han har og virket sterkt til at mange landsbyer har fått møller. Disse blir i stor grad drevet av kvinner.

Kai-Even

1 commentaire:

Anonyme a dit…

Ser så idyllisk ut dei turane dåkka....sukk. Men her e no fint tur-terreng her heime me da som du kan kose dej i. Og her e mange som gleda seg til å bli med onkel på fisketur også :). Klem fra Lena.