dimanche 13 mai 2007

Kulturelle utfordringer



Her ser dere nok en bursdagsfeiring! 22 barn var her på onsdag ettermiddag. Dette med bursdagsfeiring er vanskelig. Bendik ville så gjerne at noen av kameratene hans kom for å feire. Og hvordan organiserer vi det?
For to år siden prøvde vi oss på å be de 3 nabobarna Bendik lekte mest med, og 3 av barna som bor på kirka til en liten feiring. Men mange av nabobarna hadde hørt det og kom og ville være med. Pyntet var de mange av dem også. Men for å ha litt kontroll på det, måtte vi bare avvise dem. Låse porten. Det var ingen god opplevelse. De er ikke vant til bursdagsfeiringer her. Og det at bare noen blir invitert, og ikke alle de kjenner, det er også et ukjent fenomen for mange. I barnedåper og brylluper her så vet en aldri hvem som dukker opp. Men allikevel er det slik at de som er invitert blir prioritert ved matfatet, og det er folk inneforstått med.
Så vi bestemte oss iår for å be alle barna, i sånn nogenlunde Isak og Bendiks alder, i den ene storfamilien der flere av Bendik sine venner bor, i tillegg til de guttene som hører til i familiene på kirketomta. Alle var på plass leeenge før den tida vi hadde sagt. Vi sang bursdagssang og serverte brus og godteposer og lekte litt her på verandaen, og så tok vi med oss hele gjengen opp til dyrehagen, sammen med to voksne til. Men når dere hører "dyrehage" må dere ikke tenke a la Kristiansand. Det koster under en krone og komme inn, og det er ikke all verdens dyr der; noen løver, leoparder, krokodille, gorillaer og sjimpanser, hyenere og litt forskjellige fugler og andre dyr. Men det er artig nok for ungene. For mange år siden var dette en flott dyrepark. Sååå, det ble en vellykket feiring.
Så dere skjønner, det er litt forskjellig kuturelle utfordringer vi møter i livet her nede. Kom gjerne med små fortellinger om opplevd kulturkræsj eller kulturelle utfordringer.

Oddrun

13 commentaires:

Anonyme a dit…

I love your site, but honestly tell you that you need more for him to monitor those who commented with your records

Anonyme a dit…

hey, nice weblog and good publish

Anonyme a dit…

Hello, you site is very funny he told me to cheer up .. Merry Christmas.

Anonyme a dit…

You are mistaken. Let's discuss it.

Anonyme a dit…

SlimFast is an all-natural weight loss supplement. It contains a proprietary mix of herbal ingredients that work to increase metabolism, burn fat, and safely suppress appetite. Unlike some other weight loss products, SlimFast does not contain any harmful chemicals or substances.

Anonyme a dit…

Passed! and niipet!

Anonyme a dit…

Merry Christmas and Happy New Year, may all your wishes come true!

Anonyme a dit…

Merry Christmas! Let the new year will bring a lot of money

Anonyme a dit…

Interesting posti for me//

Anonyme a dit…

Beautiful post, great ))

Anonyme a dit…

Good Article

Anonyme a dit…

Mm, its fantastic-/

Anonyme a dit…

kiev escort girls ))