jeudi 18 octobre 2007

Fotball og galskap

Få ting i denne verden er like populært verden over som fotballen. Fredag, på selveste festdagen, var det maliske landslaget i Togo og spilte kvalifiseringskamp til Afrika-cupen. De vant, og gleden og jubelen var stor her i byen.

Her er fra tidligere landskamp.

Slike dager bør en holde seg unna sentrum hvis en ikke absolutt må ut å kjøre på den tiden. I Togo var ikke gleden like stor. Det ble masse bråk etter kampen, 115 maliske supportere skadet, hentet ut med eget fly fra Mali og brakt rett til sykehus her. Masse bruddskader. Ryktene sier at det var både togolesiske supportere og sikkerhetsvakter som gikk berserk. Noen spillere ble også angrepet, så fotball-laget ble eskortert direkte til flyplassen etter kampen. Det er skummelt hvilke krefter som slippes løs i skuffelse eller sinne.
Mali er i hvert fall sikret plass i Afrika-cupen som går i Ghana i januar/februar.

Et lite PS: Nå trenger du ikke ha noen blog-konto eller hotmail-adresse eller noe som helst for gå inn å skrive en kommentar på bloggen vår, hvem som helst kan gjøre det på en enkel måte. Herved er oppfordringen gitt!
Oddrun

3 commentaires:

Anonyme a dit…

Takk for at dere blogger! Det er kjekt å lese om hva som skjer i Mali. Spennende å lese om Kai-Even som krysset elven med vannet opp til båtripen. Artig at fotballen skaper jubel. Selv gleder jeg meg over at Brann kruser inn til seriegull. Da våkner Bergen til liv:) Jeg prøver å huske på å be for dere. Jeg kjenner dere ikke, og dere kjenner ikke meg, men vi kjenner Jesus og det er det viktigste:) Det er kjekt å ha misjonsgruppen i Salem og ikke minst Sveinung og Hans Christian som skaper entusiasme rundt misjon her hjemme.

Guds fred!
Audun

Anonyme a dit…

Hallo Kai Even og Oddrun
Takk igjen for gode bloggar. Kjekt å fylgja med og slikt få holda den største lengselen litt på avstand

Gjermund

Anonyme a dit…

Hei Kai Even og Oddrun
I går slo Aafk - Brann 2-1, så det var mange glade Sunnmøringer i dag.:-) Kjekt at vi kan følge med på bloggen deres. På Emblem har vi endelig hatt en fin helg uten regn. ;-)Vi tenker på dere i bønn! Hilsen fra Emblem Corina