mardi 23 octobre 2007

Bønn, ETD og Tam Tam.


Hver tirsdags kveld er det bønnesamling i en av familiene i kirken.
Da synges det og deles bønneemner.En har og ansvaret for å dele et ord med tanker fra Bibelen. Disse sammlingene er ofte godt besøkt. Syv familier bytter på å ha dette hos seg.
Da alt foregår på gårdsplassen , og naboene bor tett innpå, får en tru at det også er et vitnesbyrd. Hver fredag har vi bønn på gårdsplassen til kirken. Denne samlingen er heller lite besøkt. Etter Gudstjenesten har vi en times bønn. Her veksler det, men mellom 7-12 mannfolk er med + Oddrun når ho er med. Oddrun og jeg bytter på å gå på det meste. En må ta seg av Bendik Og Isak.

ETD (Desentralisert teologi undervisning) er mye benyttet som en hjelp til kristen undervisning. Det var i utgangspunktet tenkt som et redskap i lederutvikling. ETD er et studieopplegg der boka fungerer som en lærer. Normisjon i Mali har brukt dette på alle de ulike plassene vi arbeider. På bildet ser dere to som no er i gang med Det Gamle Testamentet.
Begge har muslimsk bakgrunn og har nylig blitt kristne. En av de ble døpt for ca 3uker siden. Han kunne ikke vente med å bli døpt. Etter en samtale med Pastoren vår gikk de inn i kirken og døpte han en lørdag ettermiddag. Noen av de kristne var med som vitner.
Han er kamerat av Moussa Traore, som er den første som ble døpt på vår veranda. (Kirken var da enda ikke kommet på plass) Den andre er en nevø av Moussa. Først nevnte sier at han ble tiltrekt av de forandringene han opplevde i livet til sin venn Moussa.


En til to ganger i uka tar Oddrun og jeg ett kurs i kunsten å spille afrikansk tromme. Det er rytmer på høyt nivå. Oddrun henger godt med. Jeg henger etter. Det har vist med noe oppe i hodet å gjøre.”Musikalitet” heter det visst. Jeg har lite av musikalitet, selv om jeg har en brukbar sangstemme. Dette har vært en utfordring i evnen til innlæring av språk da musikalitet er en stor fordel. Hvor mange ganger har jeg ikke fått høre:” He he he... kona di er mye flinkere i Bambara enn deg... he he he.

Kai-Even

2 commentaires:

Anonyme a dit…

Haha... Fint bilde! Bra med djembe kurs! Hils masse til Baba! Si han må skrive mail :-)

Anonyme a dit…

Yoho!

Det der så bra ut. Keep up med tamtam. jeg fikk aldri helt dreisen, og har sluppet unna kommentaren: "du har vært i afrika. Du skal kunne spille på djembe.."
Det spørs om dere slipper unna den!!
Lykke til.
Hils de hellige.
S