vendredi 12 octobre 2007

Ramadan og fest!

Idag er det fest i Mali. 29 dager med faste er over. Og idag har vi sett masse pyntede unger vandre rundt omkring. Nye klær og masse god mat skal det være. Så for de som ikke har råd til det er det en vanskelig tid, for barna forstår ikke alltid like lett hvorfor de ikke får nye klær.



I går var det masseslakting av okser. Her ser dere en som venter på sin skjebne. En del folk går sammen om en okse, som fortæres i løpet av en dag eller to eller tre, for her er dårlig med kjøleskap og frysere blant folk.


Bendik og Isak fulgte godt med når to okser ankom nabolaget i forgårs, og var fast bestemt på at de måtte være tilstede for å se på slaktingen igår. Her ser dere en som måtte bøte med livet.
Dagen idag har vi brukt mye til å gå rundt og hilse på våre muslimske naboer og venner. Slikt betyr mye i gode relasjoner. Til gjengjeld så kommer noen av de for å ønske oss god jul når den tid kommer. Det er mange velsignelser som blir sagt, og det er viktig å be hverandre om tilgivelse en slik dag, noe som også skjer på andre muslimske festdager. Jeg lærer stadig nye ting om ramadan og muslimske merkedager. På mandag var det en spesiell dag, den ble feiret (dvs. ekstra god mat for den som har råd til det) til minne om koranen som kom ned fra himmelen. Ellers så er det jo litt spesielt i denne tiden å se på hvordan folk strever for å oppnå frelse hos Gud, noe vi kristne vet bare kan skje ved Guds nåde.

Oddrun

1 commentaire:

Anonyme a dit…

Hei! Spennende å følge dere! Den jobben dere nedlegger er beundringsverdig. Kjempe inspirerende for meg. Gud velsigne dere rikt.

Hilsen Jon Ivar Føyen (fra team oslo)