lundi 7 janvier 2008

Jul = også evangelisering.


Før Jul hadde vi noen kvelder med evangelisering i de tre bydelene i Bamako der vi har menigheter knyttet opp til EELOM, som er den greinen av evangeliske kirker som Normisjon samarbeider direkte med her i Mali. Vi begynte den 17 desember i N’tomikorobougou. Her viste vi Jesus filmen frem til den 22 desember. 27 desember dro vi til den nye menigheten i Falaya Plaque. Til sist, 28 desember, til Sikoroni. Som vanlig er det mye folk som ser og lytter. Selv om vi har vist filmen her i bydelen i mange år, opplever vi at hundrevis sammler seg hver gang.
Vi har appeller underveis. Pastor Job taler. Har koret annledning, stiller de opp og synger. Skulle ønske jeg kunne si, som mange har gleden av og si, ”Mange blir frelst hver gang”. Slik er det dessverre ikke. Jeg håper bare at de mange en dag tørr å si at de faktisk tror på Jesus, og som konsekvens knytter seg til kirken.
Selv om muslimene ikke feirer Jul er Jesus likevel akktuell for dei. Jesus er en stor profet som koranen setter høyt. Det er derfor viktig at vi som kirke forteller muslimene om den Jesus som ikke bare fødes i en stall, men som kom for å dø for våre synder etter skriftene, skrifter som er overlevert ved profetene. I Luk 24. møter vi Jesus som snakker om seg selv ut ifra mosebøkene og alle profetene.
Daniel Colybali, generalsekretæren i AGEMPEM som er assosiasjonen der de fleste av de evangeliske kirkene i Mali er tilsluttet, sente ut en E-Mail i dag. Han er urolig for at mange kirker og enkelt kristne i Bamako blir hetset verbalt av muslimer. Han ber om at vi alle må møte dette med Agape (Guds kjærlighet) og ikke ta til motmæle.

Kai-Even

2 commentaires:

Anonyme a dit…

Jesusfilmen er et sterkt virkemiddel for å nå ut til nye mennesker! Har fått lov til å være med å vise filmen på landsbygda i Uganda og det gjorde et sterkt inntrykk på folk.

Gleder oss til å bli kjent med dere når vi etter planen kommer til Mali i løpet av året! (Hvor lenge skal dere være der, forresten?)

Anonyme a dit…

beklager, Inge! Men vi drar hjem til Norge for godt i juni, så vi er fløyet når dere kommer. Lykke til i alle forberedelsene deres.
oddrun