mardi 8 janvier 2008

Nyttårstur i bilder


På en veranda på et hotell i Tombouctou i 11-12 plussgrader kunne Bjørdal og Haugsjå ønske hverandre godt nyttår 2008. Men huttemeitu så kaldt! Nesten som Norge!
Tidligere på nyttårsaftenen hadde vi hatt omvisning i gamlebyen, i en by full av historie. Fint å marsjere rundt i sandgatene og dra inn stemningen i denne byen.


På ettermiddagen var det ingen ”elg i solnedgang”, men kamel i solnedgang. Vi red ut til en tuaregleir og drakk te og handlet litt. Mange er ivrig på å selge sine smykker og kniver og andre ting.


Om kvelden fant vi oss en koselig, virkelig stemningsfull fransk restaurant. Her var det levende musikk, og liten og stor kastet seg ut i dansen. Det var viktig for Isak at alle skulle danse sammen!

Det første rommet vi kom inn i, før vi kom inn i bakgården og selve restauranten, var et rom med basseng og tepper og puter der vi kunne slappe av, og dette dro vi nytte av etter hvert.


Etter to netter i Tombouctou dro vi til Douentza, der vi besøkte familien Møgster, som er misjonærer i frikirka.

Her var vi over to netter, og hadde en herlig! og avslappende dag etter den humpete veien fra Tombouctou. Om morgenen var vi på frokostpicnic ut til en sanddyne ikke langt fra dem. Der var det fred og ro, og flott å utfolde seg i sanden.



Her er turgjengen; Familien Haugsjå og familien Bjørdal, og Møgster-barna og barnepiken.


På vei tilbake til Bamako var vi innom Djenne, som har en imponerende moskée bygd i banco (jord- og leire-brikker).
Noe av det som slo meg på denne turen, ved siden av alt det flotte vi opplevde, er den negative siden av all turismen. Så mye tigging det skaper! Fra barn som er vant med litt for rund-håndede turister. Men det er vel noe med at alle medaljer har sin bakside.
Det gikk utrolig greit med tre "små" gutter i bilen med så lang kjøring, og ved hjemkomst kunne vi si:
"Og alle var enig i at det hadde vært en flott tur!"

Oddrun

2 commentaires:

Anonyme a dit…

Godt nyttår! Fine bilder frå turen! Kjekt å sjå!

Eileen og Espen a dit…

Godt nyttår=)
Kjekt at dåkke oppdatere så me kan få fylla litt me på liven dåkkas=)