jeudi 31 janvier 2008

NT-fest !!


Lørdag var en stor dag i Oussoubidiania landsby, for MPN (normisjon i Mali), for kirka EELOM, for bibelselskapet i Mali og mange flere. Lansering av NT på khassonké stod på tapeten!
De var mange inviterte gjester, rundt 40 stk av hvite og svarte fra Bamako, og en del fra Bafoulabe-kanten, og fra Kayes. Da vi kom fredagskvelden var det en stor velkomst med riddere som møtte oss i utkanten av landsbyen, og førte oss til en stor velkomst på landsby-plassen, med jegerne og smell og pang, og masse folk fra landsbyen.

Det var en laaaang rekke av folk vi måtte hilse på, etterpå fikk vi sitte og fikk høre gode velkomstord. Mange fra landsbyen, kristne som muslimer, hadde vært sammen om å planlegge fest og innkvartering av folk.


Lørdagen var det stor fest på landsbyplassen.

Mange prominente gjester skulle komme med hilsener, deriblant Harald Tveit på vegne av MPN. Harald og Kristin Tveit, og Hild Astrid Valle var invitert fra Norge, de har vært sentrale personer i oversettelsesarbeidet.



Her kommer en sangprosesjon med den første pakken med opptrykte nytestamenter.

Pakken ble høytidelig overrakt fra oversetterne til generalsekretæren for bibelselskapet, som fikk æren av å åpne, og gi NT symbolsk videre til MPN. Mange av de inviterte høye herrer og damer, og de som har jobbet med NT, fikk høytidelig overrakt et eksempel. Det var et stort øyeblikk for mange.
Festen bestod av mange hilsener fra misjoner og imam og representant fra regjeringen og mange flere, og selvsagt god mat. Fest i Mali er mat, og er en malier invitert et sted, så venter han det beste av det de kan varte opp med. Derfor er det heller ingen tilfeldig plassering av folk for natten.

Som alltid på malisk fest: masse fargeglade folk.

Oddrun

Aucun commentaire: